20. 2. 2013

Učte se neodsuzovat...

Někdy musíme dát šanci i lidem, kteří jsou nám zprvu bytostně nesympatičtí. Nezáleží na tom, jestli se shodneme nebo neshodneme úplně ve všem. Každý člověk nás může něčemu novému naučit... Život nám staví do cesty různé události a různé lidi (zvířata), aby nás nasměroval. A pokud vám do cesty pošle člověka, který je vám protivný, je skvělé, že někdy je vám do cesty poslán proto, abyste si uvědomili, že nesmíte odsuzovat, protože na odsouzení a posouzení nemáme právo. Stačí i taková maličkost, abyste se stali lepšími lidmi. Nevnucujte, neodsuzujte. Pokud víte, že někdo dělá něco špatného, co ubližije ostatním, řekněte to, snažte se chování druhého napravit, ale pokud neposlouchá a nejde to, netrapte se tím. Někteří lidé jsou uzavřeni ve své pravdě, kterou mají v sobě hluboko zakořeněnou a nechtějí s ní hnout.. Tomu se říká - ego - :) Ego má strach si nechat vrtat do svého, protože by se mohlo stát, že by se k hlavnímu slovu dostala duše...

Duše touží po nových poznatcích, po rozhovorech, po otevření nových obzorů. I tak, pokud je člověk zaškatulkován, neodsuzujte. Nechte ho být, jděte vlastní cestou, najdou se jiní lidé, kteří budou otevření vašemu povídání a vy budete otevřeni jejich příběhům a názorům.

Kadý člověk, každá situace nás může něčemu naučit. Já se dnes naučila, že i když mi někdo leze na nervy, pokud se odprostím od těch věcí, na kterých se s ním neshodnu, i tak mě může učit.

Proto děkuji za dnešní lekci... A jdu na hodinu zootechniky :)

night.shine

Žádné komentáře:

Okomentovat